Foderstoffen

Foderstoffen i Rudme på Midtfyn er et af Fyns mest kendte spillesteder. Hvert år giver en stribe danske og udenlandske topnavne koncert i Foderstoffen.

Foderstofforretningen i landsbyen Rudme lidt uden for Ringe blev i 1990 købt af Flemming Rasmussen fra Rudme. Efter et par års gennemgribende ombygning, blev Foderstoffen, den 14. marts 1992, indviet som spillested.

Foderstoffen blev de første fem år drevet af Flemming Rasmussen, Ole Pedersen og Ole Strøm, og i 1997 blev Musik- og Kulturforeningen Foderstoffen stiftet. Det er sidenhen foreningen der har stået for koncerterne.

I 2002 fejrede Foderstoffen sin 10 års fødselsdag med en TV 2-koncert, der står som en mindeværdig milepæl i foreningens historie.

1. oktober 2007 købte Musik- og Kulturforeningen stedet Foderstoffen. I 2011 blev store dele af den gamle foderstof revet ned for at give plads til en udvidelse og modernisering af spillestedet. Bygningen blev indviet ved en stor folkefest september samme år. Herefter er bygningsmassen og inventar løbende blevet forbedret.

Foderstoffen står i dag, som et af Danmarks få landsby-spillesteder, som symbol for den nærværende musikoplevelse, med store kunstnere på en lille scene.

Musik- og Kulturforeningen Foderstoffen arrangerer koncerter, teater, stand-up, foredrag og underholdning. Målet er at skabe et aktivt og varieret musik- og kulturtilbud i landsbyerne samt at sikre et koncertsted på Midtfyn.

Foderstoffen bliver udelukkende drevet af frivillige med en bestyrelse i spidsen.

Foderstoffen har i dag ca. 500 medlemmer. De fleste kommer fra Midt- og Sydfyn, men foreningen har medlemmer fra det meste af Fyn og Langeland – og så én enkelt på Avernakø!

Foruden medlemmerne bakker en lang række sponsorer op om foreningen. Dette er sammen med støtten fra Faaborg-Midtfyn kommune og Statens Kunstråd med til at holde Foderstoffen flyvende.